Jul på Nardo

Annonse

Mange skuelystne tar turen innom pepperkakebyen på Nardo Centeret. Her er det barn fra en av barnehagene i bydelen som beundrer noen av de flotte husene.

I en travel tid med kjøpepress, forventninger, mas og jag er det viktig å trekke pusten og å nyte øyeblikkene. Med innslag av julehandverk, nisseorkester, pepperkakeby og historielag er Nardo Centeret et sted man kan gjøre nettopp dette. Å trekke pusten…

Populært med pepperkakeby

I regi av Frivilligsentralen i bydelen ble det for første gang satt opp en pepperkakeby ved Nardo Centeret før jul i fjor. Dette ble så populært at dette tiltaket også var selvskrevent i år. Mange flotte hus er bygget, pyntet og gitt som bidrag til installasjonen, og Trond Østvold ved sentralen har sørget for at byen ser så flott ut som den gjør. Østvold som har fungert som daglig leder ved Nardo og Omegn Frivilligsentral siden åpningen starter i ny jobb fra nyttår, så dette ble det siste av alle de flotte tiltakene han har satt i drift i bydelen. Det har vært mange besøkende innom byen og vi møtte begeistrede barn fra en av barnehagene i nærområdet som var imponert over alle de fine husene.

Historielaget med årbok

Nardo og Bratsberg Historielag har i en årrekke hatt utdeling av sin årbok ved Nardo Centeret, noe de også gjør i år. Her rekrutteres også nye medlemmer til historielaget som gjør en god og viktig jobb med å bevare historien fra Nardo og omegn. Årets bok er den fjortende i rekken og omslaget er et motiv fra Nedre Leirfoss og Fossestubussen fra ca. 1950 som ble tegnet av Leif Otto Furseth i 1999 (se bilde nederst i saken). Vi møtte Lillian og Oddbjørn Hole som representerte historielaget denne dagen.

 

Med flere års utgaver av årboka med seg stiller historielaget på stand til og med 20. desember.

Strikketøy og kubbelys

Husflid med strikketøy og annet håndarbeid er det gode muligheter for å anskaffe seg ved senteret gjennom desember. Ulike utstillere er tilstede i tiden frem mot jul og utvalget er upåklagelig. Artikler produsert av ull og garn er en gjenganger, men her er det også mulig å få kjøpt seg kubbelys med koselige julemotiver, nisseluer og mye annet.

 

Nelly Kragnes har et flott utvalg av både strikketøy og kubbelys med ulik dekorasjon tilpasset julehøytiden.

 

Helt fra Frosta har Eva Dalhaugs mor tatt med seg mye av det flotte strikketøyet hun har produsert gjennom året.

 

Toner av jul

I desember kan man også oppleve nisseorkesterne fra både Steindal og Nardo Skolekorps som kommer for å skape god julestemning med nisseluer på og toner av jul fra sine instrumenter. Et hyggelig innslag for de som tar turen innom senteret.

Egg på lørdager

Ute på torvet ved senteret står en salgsbod fra Moholt Egg hvor de selger både sekspakninger og hele brett med egg. De har også honning, multer, tyttebær og ekslusive produkter fra Garnviks Røkeri på Frøya. Dette er et røkeri som driftes av en familie som er kjent for mange på Nardo da de selv har bodd her.

(Foto: Nardo Centeret)

 

(Foto: Nardo Centeret)

 

Juletresalget er i gang

Som vi tidligere har skrevet så er juletresalget i regi av Nardo Fotballklubb også i gang ved senteret. Dette kan du lese egen sak om her;

Juletresalget er i gang på Nardo