Ikke bare en rett, men en borgerplikt

Annonse

Cecilie og Hans Petter Talberg utførte sin borgerplikt og avga sine stemmer ved Hoeggen Skole.

Av Redaksjonen

I strålende solskinn var det jevn tilstrømming av velgere til valglokalene ved Hoeggen Skole gjennom dagen. Vi tok en prat med noen av de som benyttet sin stemmerett.

Borgerplikt

Vi spurte Cecilie og Hans Petter Talberg da de kom ut av valglokalet om hvor viktig de synes det er å benytte sin stemmerett.

– Det synes jeg er en borgerplikt, ikke bare en rett! mener Cecilie bestemt.

Hans Petter synes ikke valget i dag var enkelt og innrømmer at han kanskje har brukt litt lite tid på det. Han har derfor valgt å stemme «litt på gammel vane». Cecilie derimot har tatt valgbarometer hvor hun forteller at hun kom ut på forskjellige valg, men kanskje mest overraskende Pensjonistpartiet ved 2 anledninger. Dette viser vel at nevnte parti ikke bare er for de eldre, men snarere et parti for alle på tross av navnet. Når hun nå skulle ta et valg i forhold til kommunestyret, så ønsker hun et ordførerskifte og stemte derfor deretter. Cecilie tror kanskje trønderne er klare for et skifte, men det har hun også trodd før uten å få rett i det.

Lei av bompengedebatten

Vi spurte Anja Van De Wiel hva som har vært viktige saker for henne ved dette valget. Hun forteller at skolemat og offentlig transport opptar henne. Bompengedebatten er hun oppriktig lei av. Hun mener at denne valgkampen har bært altfor stort preg av tema som i stor grad berører et stortingsvalg fremfor et kommunestyrevalg.

– Altfor mye støy fra storting og regjering, altfor lite fokus på hva man ønsker for Trondheim. Når jeg tenker på hva som egentlig har blitt tatt opp som gjelder byen vår, så sitter jeg igjen med fint lite, sier Van De Wiel.

Hun understreker i likhet med Talberg hvor viktig det er å benytte sin stemmerett. Hennes valg i år falt på Rødt.

Anja Van De Wiel valgte å kombinere turen til valglokalet med luftetur for hunden.

Vi spurte Anja om hvem hun tror blir sittende med makta i Trondheim de neste årene?

– Rita Ottervik, sier hun oppgitt før hun fortsetter; – og da kan du legge til stemmeleiet.

Hun avslutter med å understreke at hun mener det er viktig at de litt mindre partienes stemme blir hørt.

 

Vi håper du har benyttet din stemmerett!