Ukrainere kan registrere seg hos politiet

Annonse

Ukrainske flyktninger kan fra og med onsdag 16. mars registrere seg hos politiet i Trondheim.

Norske myndigheter har besluttet at alle ukrainere som flykter fra krigen i hjemlandet får kollektiv beskyttelse. Det betyr at de får en enklere og kortere vei til oppholdstillatelse og bosetting enn andre flyktninger og asylsøkere. 

Er du du ukrainsk borger og på flukt fra krigen i hjemlandet? Kjenner du noen eller bor du sammen med ukrainere på flukt? Fra onsdag 16. mars kan nylig ankomne flyktninger registrere seg hos politiet i Trondheim. Dette opplyser Trondheim Kommune i en pressemelding tirsdag.

Inntil videre har kommunen vedtatt å kunne ta imot 300 ukrainske flyktninger i forbindelse med den humanitære krisen som nå utspiller seg i forbindelse med krigen i Ukraina.

українською мовою

Ви громадянин України і втік від війни у ​​рідній країні? Ви когось знаєте чи живете з українцями в бігах? З середи, 16 березня, новоприбулі біженці можуть зареєструватися в поліції.

Влада Норвегії вирішила, що всі українці, які тікають від війни на батьківщині, отримають колективний захист. Це означає, що вони мають легший і коротший шлях до дозволу на проживання та поселення, ніж інші біженці та шукачі притулку.