Terje Berg utnevnt til æresmedlem i NFF Trøndelag

Annonse

Terje Berg (øverst til høyre) er utnevnt som æresmedlem i NFF Trøndelag. Her sammen med Ørn-veteranene Edvin Enlid, Else Henriksen og Karen Pettersen.

Veteran og mangeårig trener i Trondheims-Ørn, Terje Berg, ble under kretstinget tirsdag 1. mars utnevnt til æresmedlem i NFF Trøndelag.

Terje Berg har i en årrekke vært trener i Trondheims-Ørn, og har også kjempet for norsk kvinnefotball ved å blant annet utvikle en landsomfattende liga for kvinnene som i dag har blitt til Toppserien. Han er på mange måter mye av grunnen til Trondheims-Ørns suksesshistorie, men også hvordan kvinnefotballen har utviklet seg fra 70-tallet til i dag.

Daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar Saltvik begrunner utnevnelsen slik:

– Terje tildeles æresmedlemsskap først og fremst for den betydning han har for utviklingen av trøndersk og norsk kvinnefotball. Uten han hadde ikke dagens RBK Kvinner verken vært en realitet eller at man siden 1987 har hatt en landsomfattende serie for kvinnene på øverste nivå.

I tillegg til rollen i Trondheims-Ørn og Rosenborg, har han med sitt engasjement også betydd mye for Nardo FK, hvor han har vært både trener, sportslig leder samt medlem i deres jubileumsbokkomite.

–Han har bidratt sterkt inn som leder og trener både i Nardo og RBK i tillegg til at han har tatt ansvar for å etablere veteranlag i klubb og har bidratt til etableringen av «Fotballens venner i Trøndelag», sier Saltvik.

Nå har han en sentral rolle i Trondheims-Ørns veterangruppe, hvor han på mange måter er bindeleddet mellom veteranene og dagens Rosenborg. Han jobber aktivt for at veteranene skal ha et godt tilbud og knyttes enda nærmere klubben, og er heller ikke vond å be om små eller store tjenester.

 

Denne artikkelen er hentet fra rbk-kvinner.no