Smitten faller i Trondheim

Annonse

Smittenivået går etter alt å dømme nedover i Trondheim. Mindre pågang for testing gjør at man nå kan tilby flere PCR-tester. Dette opplyser kommunen i en pressemelding tirsdag formiddag.

Smittetrykket er fallende i Trondheim. Siste uke ble det rapportert inn vel  5800 positive tester mot drøyt 9000 positive tester uka før. Kommuneoverlege Tove Røsstad tar et visst forbehold når det gjelder totalt antall smittede fordi ikke alle rapporterer inn positive egentester.

– Det er uansett ingen tvil om at smitten går ned betraktelig. Vi ser det blant annet i våre institusjoner. Fra uke åtte til ni ser vi en halvering, fastslår hun. Dette gjenspeiler nok utviklingen i smittetrykket også for befolkningen ellers.

– Vi ser nå en stor nedgang i innleverte PCR-tester, helt ned mot 250 per dag, og i helgene ned mot et hundretalls. Det gjør at kapasiteten for å teste med PCR er god, fortsetter kommuneoverlege Tove Røsstad.

Derfor kan nå personer som mistenker at de er smittet, få tilbud om PCR-test, selv uten først å ha testet positivt med egentest.

Kommuneoverlege Tove Røsstad forteller at smitten har hatt en tydelig nedgang den siste uken.