Venter du på tredje dose?

Annonse

Trondheim kommune har som klar målsetting at alle over 45 år skal ha fått vaksinedose nummer tre før 15. januar 2022. Men mange må nok sørge for å ha bittelitt tålmodighet før det tikker inn en SMS på telefonen.

Dette skriver kommunen i en pressemelding hvor de videre formidler at de følger nasjonale anbefalinger for prioritering for oppfriskningsdose. I tillegg til personer over 65 år, risikopasienter i alderen 18-64 år og helsepersonell, prioriteres de som har ventet lengst. Kommunene er også bedt om å prioritere ansatte i skole og barnehager som vil få vaksinetilbud parallelt med de ulike alderskohortene.

Fram til nyttår vil Trondheim kommune prioritere å tilby dose nummer tre til helsepersonell, de over 18 år med særlig risiko og alle over 65 år.

Men alle over 45 år skal innen 15. januar ha fått mulighet til å bestille time. Det kan du gjøre først når  har mottatt SMS om det. Her er den foreløpige planen for når din alderskohort vil få tilbud om å bestille time:

 • 20. desember – 64 år
 • 21. desember – 63 år
 • 22. desember – 62 år
 • 27. desember – 61 år
 • 28. desember – 60 år
 • 29. desember – 59 år
 • 30. desember – 58 år
 • 1. januar – 57 år
 • 2. januar – 56 år
 • 3. januar – 55 år
 • 4. januar – 54 år
 • 5. januar – 53 år
 • 6. januar – 52 år
 • 7. januar – 51 år
 • 8. januar – 50 år
 • 9. januar – 49 år
 • 10. januar – 48 år
 • 11. januar – 47 år
 • 12. januar – 46 år
 • 13. januar – 45 år

Hva gjør du når du får SMS?

Det skal ha gå minst 20 uker mellom du fikk dose nummer to og til du kan få den tredje dosen.

Enkelte vil motta SMS om å bestille time en god stund før intervallet på 20 uker er nådd. Da kan du oppleve at du ikke får til å booke time, selv om du har fått SMS fra kommunen. De legger ut timer for vaksinering én til to uker frem i tid. Så hvis det ikke har gått 20 uker siden du fikk 2. dose, men du har fått SMS om å bestille time, kan det derfor være at du må vente litt før du får til å booke time. Da går du inn på nytt når det legges ut nye timer som stemmer med ditt 20 ukersintervall.

Kommunen legger ut timer etterhvert som ukene blir fullbooket. Det er fordi de er helt avhengige av å utnytte hver eneste time som blir lagt ut. Målet er å få vaksinert alle over 18 år før utgangen av februar 2022. Derfor må dagene fullbookes før det legges ut flere timer i bookingsystemet.

Du oppfordres derfor til å bestille vaksinetime så tidlig du kan når intervallet på 20 uker er nådd.