Medlemmene i RBK har talt

Annonse

Ved torsdagens årsmøte i Rosenborg Ballklub ble det fremmet forslag fra tre av medlemmene om at klubben skulle oppfordre Norges Fotballforbund til å boikotte VM i Qatar. Styret har tidligere uttalt at de ønsker å forholde seg til NFF og norsk utenrikspolitikk. Talsmann for Kjernen, Espen Viken understrekte at her handler det om å gjøre det som er riktig, nemlig å boikotte.

Vi skal boikotte

– Jeg har forståelse for at styret sier vi skal støtte NFF og norsk utenrikspolitikk, men dette er noe vi skal si tydelig fra til styret om. Og til NFF!  Vi skal boikotte!!

Det var noe av det Kjernens talsmann Espen Viken uttalte under årsmøtet torsdag kveld. Forslaget som dreier seg om å ta standpunkt til brudd på menneskerettigheter i forbindelse med forberedelsene til VM ble fremmet av tre medlemmer i klubben som er kjente for mange. Tidligere talsperson for Kjernen Kenneth Kjelsnes, «RBK-presten» Steinar Leirvik og Jo Erik Øverby, bedre kjent som «Megafonmannen» har sammen skrevet forslaget som ved avstemningen under årsmøtet torsdag kveld ble vedtatt.

Det vil si at så langt har både Tromsø, Viking og nå altså Rosenborg Ballklubb vedtatt sitt standpunkt til å boikotte deltakelse under fotball-VM i Quatar.

Det nye styret

Styret som ble innstilt ved årsmøtet i RBK ble som følger:

Leder: Ivar Koteng (ikke på valg).

Nestleder: Svein Tore Samdal (tidl. styremedlem, to år).

Styremedlemmer: Karen Espelund (ikke på valg). Rune Bratseth (gjenvalg, to år). Cecilie Gotaas Johnsen (ny, to år). Vigdis Harsvik (ny, ett år) og Michael Stilson (ny, ett år).

Vara: Frank Norvik (ny, ett år)

 

Michael Stilson ble valgt inn som nytt styremedlem i Rosenborg Ballklub for det neste året.