Problemer med å oppnå kontakt

Annonse

Tirsdag 16. februar ble det registrert tre nye personer som har testet positivt for covid-19 i Trondheim. Trondheim kommune har problemer med å oppnå kontakt med personer som tilbys time for vaksinering.

Ønsker kontakt med de over 85 år

Kommunen har sendt brev i posten til de over 85 år som de ikke har fått kontakt med og håper det kan føre til at disse melder seg for time til vaksinering. Trondheim kommune oppfordrer også pårørende til å være oppmerksom på dette. Pårørende kan bestille time til vaksinering på vegne av disse, enten ved å ringe koronatelefonen eller bruke sin egen BankID.

Vaksine

Så langt har 7398 personer fått første dose vaksine, 2271 har mottatt dose nummer to. Det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK, oppdateres sent på dagen, så det reelle tallet er noe høyere.

Det startes med vaksinering på vaksinasjonsstasjonen på Sluppen i dag. Det er lagt ut timer for vaksinering for uke 7. De aldersgruppene som har fått beskjed om at det er deres tur, kan nå gå inn på kommunens nettside www.trondheim.kommune.no og bestille seg time.

Det er nå de som er over 81 år som har fått beskjed om å bestille time.

Tre nye smittede

De smittede er alle menn og alle har mildt sykdomsforløp. En person er i 20-årene, to i 40-årene. En er smittet av kjent nærkontakt til sør-afrikansk variant, de to andre er smittet i utlandet.

Tirsdag ble det tatt 784 tester i Trondheim.

 

Tre personer har testet positivt for covid-19 i Trondheim siste døgn.