Nardospillere med påvist smitte

Annonse

I en pressemelding fra Trondheim Kommune tirsdag bekreftes det at fire personer tilknyttet Nardo Fotballklubb har fått påvist koronasmitte. I forbindelse med dette er en rekke personer satt i karantene i påvente av prøvesvar. I alt ble det bekreftet seks nye smittetilfeller mandag, og de skal alle være knyttet til det pågående utbruddet av UK-mutert virus.

Alle seks er smittet av kjente nærkontakter.

Det dreier seg om fire menn og to kvinner. Alle har milde forløp. Fire av de smittede er knyttet til Nardo Fotballklubb. Alle seks tilfellene er knyttet til pågående utbrudd av UK-mutert virus.

Aldersfordelingen på de smittede er slik:

To personer i 10-årene
Tre personer i 20-årene
En person i 30-årene

Siste døgn ble det foretatt 1140 koronatester i Trondheim.

Heimdal vgs og Strinda vgs er berørt.

I karantene

Styreleder Vegard Olsen i Nardo Fotballklubb satt selv i karantene når vi snakket med ham tirsdag. Han henviste videre til administrasjonen i klubben ved Gisle Sand som kunne fortelle at utbruddet gjelder spillere på G19 og Nardos A-lag for herrer.Videre kunne han fortelle at klubbhuset i Nissekollen er midlertidig stengt for besøk. Hele klubbhuset ble vasket og rengjort i helgen, men de lagcellene som nå benytter anlegget til trening foreløpig ikke har tilgang på garderobene. Sand håper at det ikke øker i antall bekreftede smittede i de kommende dagene.

 

Vaksine

Så langt har 10 078 personer fått første dose vaksine, 3 103 har mottatt dose nummer to.

Det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK, oppdateres senere på dagen, så det reelle tallet er noe høyere. I uke 8 får kommunen vaksiner for andre dose til de eldste aldersgruppene.

Det er lagt ut timer for vaksinering for uke 9. De aldersgruppene som har fått beskjed om at det er deres tur, kan nå gå inn på kommunens nettside www.trondheim.kommune.no og bestille seg time. Trondheim kommune oppfordrer også pårørende til å være oppmerksom på dette. Pårørende kan bestille time til vaksinering på vegne av disse, enten ved å ringe koronatelefonen eller bruke sin egen Bank-ID. Det er nå de som er over 81 år som har fått beskjed om å bestille time.