Koronasmitte i lokalt idrettslag

Annonse

Sist torsdag kom en melding om at en utøver i Utleira IL er smittet med Covid-19. Laget vedkommende spiller på er satt i karantene i 10 dager, noe som medfører at deres treninger og kamper dermed er avlyst. Laget har fulgt de tiltak som idrettslaget har besluttet på bakgrunn av bestemmelser fra Regjering, FHI og idretten selv.

Familiære koblinger

Utøveren som har fått påvist smitte er en spiller på håndball G16 født i 2004. Håndball gutter 2005 har hatt hospitanter på gutter 2004 sine treninger, samt at det er familiære koblinger mellom lagene, og de har derfor valgt å ikke fortsette med treninger og kamper frem til utøverne er testet for Covid-19. Utleira IL ønsker utøveren god bedring og håper at både han og laget kan gjenoppta trening i slutten av oktober. Den smittede har vært i Utleirahallen tirsdag 13. oktober etter klokken 17.00. Dette er det eneste tidspunktet smittede har vært i hallen. Han deltok på trening og deretter fotografering med laget. Personer som har vært i Utleirahallen på dette tidspunktet må være ekstra oppmerksomme i forhold til symptomer. og ha lav terskel for å teste seg. De må opprettholde smittevernregler, men behøver ikke gå i karantene opplyser idrettslaget på sine hjemmesider.

Tre skoler er berørt

I en pressemelding fra Trondheim Kommune sist fredag ble det meldt om at tre skoler er berørte av smitteutbruddet hvor det er påvist at tre skoleelever er smittet av Covid-19. Dette gjelder Charlottenlund videregående skole, Strinda videregående skole og Sunnland Ungdomsskole. Berørte elever og ansatte er satt i karantene.

Åtte nye tilfeller i helga

Mandag morgen meldte kommunen at det i helgen ble påvist åtte nye tilfeller av smitte. Sju av de som har fått påvist smitte i løpet av helga er i 20-årene og en i 40-årene. Alle har mildt forløp, ifølge kommunen.

Mutert variant av viruset oppdaget

I forrige uke uttalte kommunen at smitten som var knyttet til utestedene Lille London og Barmuda virket som en mer smittsom versjon av viruset enn vi har sett tidligere. Denne mutasjonen av viruset smitter lettere, man blir fortere syk. Men man blir derimot ikke sykere av denne muterte versjonen.