«Æ like det ikke!»

Annonse

Oliver som til daglig er skoleelev synes situasjonen rundt Koronaviruset påvirker alt. (Foto: Andreas Arnøy)

Oliver Lysø Johansen er en av mange skoleelever som har fått sin hverdag påvirket av Koronaviruset. Mange bedrifter har fått en mengde restriksjoner og mange har måttet stenge dørene.  Alle påvirkes på en eller annen måte av denne situasjonen.

Påvirker alt

Oliver Lysø Johansen som til daglig er skoleelev forteller at det påvirker hverdagen i form av at han stort sett sitter inne hele tiden og knapt møter folk. Han synes situasjonen med Koronaviruset påvirker alt.

– Æ like det ikke, sier Oliver.

Hamstring

Ved Bunnpris på Nidarvoll kan Stig Dretvik fortelle oss at denne situasjonen har påvirket handelen i form av færre kunder som handler mer. De merket på forrige ukes omsetning at folk hamstret, men at det nå har normalisert seg litt mer. Han mener videre at tilgangen på produkter er såpass god at det ikke er grunn til noen bekymring. For han er det viktig at alle tar hensyn til de råd som kommer fra helsemyndighetene, og tar selv retningslinjene både derfra og praksis i egen kjede med tanke på handvask og øvrige hygienetiltak på alvor.

 

Stig Dretvik ved Bunnpris Nidarvoll har god plass i butikken til at kundene kan holde god avstand på handleturen. (Foto: Andreas Arnøy)

 

Tid for nettskole

En annen skoleelev som merker endringen i hverdagen er Magnus Aukan.

– Nå kan jeg ikke gå på skolen hver dag, så da er det nettskole. Om man drar til byen så har jo ting begynt å holde stengt der også!

 

(Foto: Andreas Arnøy)

 

Mindre trafikk

Daglig leder ved Circle K på Nidarvoll Lise Maria Bjerkenås forteller at det er mye mindre trafikk innom bensinstasjonen. Det er stort sett ganske bra på starten av dagen med mange håndtverkere, men roligere enn vanlig utover dagene. Dette har ført til at hun har behov for færre folk på jobb i denne perioden.

– Veldig lite kunder, sier Bjerkenås.

 

Lise Maria Bjerkenås merker at det er mindre kunder innom i disse dager. (Foto: Andreas Arnøy)