Med biskopen på besøk

Annonse

Prestevikar i Tempe Kirke Steffen T. Aune og biskop Herborg Finnset godt i gang med planleggingen av gudstjenesten. (Foto: Nidelven Menighet)

For første gang siden Hoeggen, Tempe og Leira og Bratsberg ble til Nidelven menighet kommer Biskop Herborg Finnset på besøk for å fordype menigheten i tematikken «Vandring» under Messe med dypdykk i Tempe kirke den første søndagen i mars. Dette blir også en fin mulighet for soknets medlemmer til å treffe biskopen tett på.

Vandring som kveldens tema

Vi spurte vikarierende prest i Tempe Kirke, Steffen Torsteinsen Aune hva de som møter opp i kirka søndag klokken seks kan forvente av kveldens messe med dypdykk.

– Messe med dypdykk er altså en gudstjeneste der prekenen får spille hovedrollen. Siden det er biskopen som skal preike, vet jeg ikke helt hvilke valg hun tar.
Men vandring som tema kan jo dreie seg om ulike ting. Så det blir spennende å høre hva biskopen ønsker å formidle om vandring denne søndagskvelden.

Prestevikaren som kommer fra Trondheim er på siste del av sitt teologistudie og forteller at han føler seg heldig som nå har fått et prestevikariat i Nidelven Menighet for seks måneder. Han har tidligere jobbet som prestevikar i Nidarosdomen, Lade menighet og Ørland menighet.

– Jeg trives veldig godt, det er utrolig spennende å komme inn som vikar i en ny menighet hvor tre har blitt til en. Det er en veldig kompetent og dyktig stab jeg er så heldig å få være en del av, forteller Aune.

Stort å få besøk

Han forteller oss videre at for Nidelven Menighet som ny sammenslått menighet er det veldig stort å få besøk av biskopen for første gang.

– Som regel kommer biskopen på besøk når det er store fester eller andre ting som skjer. Men nå har hun tatt seg tid til å komme en helt vanlig søndag.
Og det er jo ekstra hyggelig! Det blir også en fin mulighet for soknets medlemmer til å treffe biskopen tett på.

Aune sier de er veldig glade for at biskopen kommer på besøk og at de håper mange tar turen til Tempe kirke denne kvelden.

 

Etter messen hvor biskopen holder preken serveres det felles kveldsmat til de fremmøtte.

 

For mer informasjon, klikk her;

Nidelven Menighet på Facebook