En Dag med deilig jul

Annonse

Da Dag Ingebrigtsen tok turen innom oss for en førjulskaffe og en prat var han korrekt kledd for desember i sin julegenser.

Dag Ingebrigtsen jobber stort sett hver helg hele året, så når jula kommer er det helg hver dag i ei hel uke hvor familien har fri. Om det blir finvær gleder han seg på skiturer, men mest av alt gleder han seg nok til marsipangris og julehefter på senga.

Favorittjuleheftet

Ingebrigtsen synes det er flott å ha ferie og fri med familien, hvor ingen skal på skole eller jobb. Selv er han stort sett ut på oppdrag de fleste helgene av året og da er det ekstra godt å ha ei hel uke med fri sammen de man er glad i. Han synes det er deilig å komme seg ut på skitur om været er fint, men å kunne ligge i senga å kose seg med favorittjuleheftet og en marsipangris, det er også deilig. Da vi spurte hva favorittjuleheftet er, kom svaret kontant,

– Jens von Bustenskjold !

Ta vare på tradisjoner og hverandre

Dag gjør seg noen refleksjoner over hva som er viktig i en slik tid og mener at vi må ta vare på tradisjoner, for vi må huske at det ikke alltid har vært slik velstand som nå og det er heller ikke sikkert at det blir det i fremtiden. Så det er viktig å ta vare på tradisjoner og å ta vare på hverandre.

«Æ syns det e deilig

å ha fri i mang daga

og æ syns det e deilig å spis

marsipangris & les

julehefta på senga…»

The grønne glitrende 3 og Dag

Mange artister har utgitt sin egen juleplate, og Dag Ingebrigtsen er intet unntak. I 1986 samlet han en rekke norske artister som Stage Dolls med Torstein Flakne i spissen, Diesel Dahl fra bl.a. TNT på trommer, Terje Tysland, Casino Steel med flere og kom med utgivelsen som fikk tittelen «The grønne glitrende 3 og Dag». Plata besto av gamle tradisjonsjulesanger omgjort til rockeversjoner av sangene i tillegg til noe nytt, som for eksempel låta «Juleøl».

Slik så coveret ut da juleplaten ble sluppet i 1986.

Glad i å gi

Han forteller oss videre at han har en stor giverglede, og at det er en like stor glede å gi som å få. Når barna hans spør hva han ønsker seg så er det liten tvil, nemlig marsipangris og lakrisbåter…