Mange dører har åpnet seg etter Stjernekamp

Annonse

Adrian Jørgensen (27) var en av deltakerne i årets Stjernekamp hvor han gjorde det svært godt.

 

Med deltakelse i ulike TV-sendte musikkkonkurranser som X Factor og The Voice samt Melodi Grand Prix 2019 har Adrian Jørgensen vist seg som en artist vi nok vil høre mer fra i tiden som kommer. Med den nylige deltakelsen i Stjernekamp fikk vi oppleve ham i mange ulike sjangre.

Bedre kjent med seg selv

Artisten fra Bindal i Nordland har aldri helt vært definert i noen sjanger, men har vel blitt sett på som en typisk singer/songwriter-type med kassegitaren sin. I løpet av 2019 har mange i vårt langstrakte land fått gleden av å bli bedre kjent med denne utrolig hyggelige og jordnære fyren som utenom musikken jobber innen fiskeoppdrettsnæringen. Tidligere i år deltok han i Melodi Grand Prix med låta «The Bubble» som var skrevet i samarbeid med Aleksander Walmann, vinner av MGP 2017 sammen med JOWST. Nå i høst har Adrian deltatt i Stjernekamp på NRK hvor han røk ut helt mot slutten av sesongen. Vi spurte hva denne opplevelsen har gjort for ham.

– For meg så har dette betydd utrolig mye. Først og fremst i form av at jeg har blitt litt bedre kjent med meg selv, og hvilken type artist jeg er. Dette har kanskje ikke vært helt definert til tider, med mange års prøving og leting etter hvilken sjanger jeg ønsker å drive på med. Dette har jo så absolutt åpnet en del dører og skapt en del muligheter. Jeg har likt å gjøre masse forskjellige ting også fordi det er det jeg er vant med og har vokst opp med fra det musikkmiljøet vi har i Bindalen. Så i Stjernekamp har jeg blitt kjent med en del nye sider av meg selv og hvilken type mentalitet jeg har når det begynner å spisse seg til og at det blir en konkurranse, for i utgangspunktet var det en artig greie som var en utfordring og jeg så for meg at det blir bare kos og gøy fordi jeg er jo artist i utgangspunktet. Men jeg skulle få erfare at det ble tøffere enn jeg trodde å gjennomføre alle de sjangrene.

Ny musikk

Jørgensen sier at det er underholdningen og musikken som er drivkraften i det han gjør, ikke nødvendigvis sjanger. Nå har han bestemt seg for at han i en periode skal gjøre en del ting på norsk og har allerede ny musikk ute. Om det er Stjernekamp som har den avgjørende faktoren på det vet han ikke, men det har nok vært en viktig del av det. Låta «På vei» som allerede har nesten 500 000 avspillinger på Spotify har han skrevet i samarbeid med nevnte Aleksander Walmann og Petter Fagelund.

 

Trykk på bildet for å åpne videoen

 

Føle seg fri til å gjøre det man vil

Han sier at det er vanskelig å si hva han gjør om fem år, men uttrykker at det er viktig at det ikke skal være noen begrensning og at musikken skal kunne være en plass han ønsker å føle seg fri til å gjøre det han vil. Ikke ha forventninger fra noen eller forpliktelser til noen, bare la musikken være sin egen trygge havn i tillegg til alt det andre maset og jaget i livet. Adrian forteller om en svært medgjørlig arbeidsgiver som gir ham den nødvendige fleksibilitet for å kunne dyrke karrieren som artist. Selv om han har en hundre prosent stilling, så bidrar de til å legge tilrette slik at han kan kombinere dette.

– De lar meg få lov til å følge drømmen min og det er jeg selvfølgelig evig takknemlig for, sier Jørgensen.

Storebroren jeg aldri har hatt

Som eldstemann i en stor søskenflokk har han endelig funnet en «storebror» som har vært svært betydningsfull for ham. Aleksander Walmann som er en utrolig dyktig låtskriver har vært en meget god støttespiller og er veldig med på de ting Adrian gjør. Han er heller ikke spesielt sjangerbestemt og har gjort mange forskjellige ting.

– Men han er vel kanskje enda mer tydelig en singer/somgwriter enn meg!

 

Spiller for MOT

Søndag 10. november kan du oppleve Adrian live helt gratis ved Nils Arne Eggens Plass utenfor Lerkendal Stadion. Da skal han spille noen sanger der før oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på vegne av organisasjonen MOT som er kampsponsor denne dagen. Arrangementet starter klokken 18.

Drømmen om et godt liv

Adrian Jørgensen fremstår som en jordnær og avslappet type som virker meget realitetsorientert. Når vi spør hva den store drømmen er svarer han at å ha et godt liv der han føler seg bra og å ha en jobb som gir mening står øverst på lista.  – Kanskje gifte meg en dag og få barn!

Her er det ingen drøm om Hollywood og erobring av verden, men han føler seg trygg på at han lever av musikken og ikke oppdrettsnæringen om ti år.