En skikk som stammer fra 1500-tallet

Annonse

Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en dag som feires 14. februar. Det er en feiring av kjærlighet og romantikk. Feiringsskikken oppstod på slutten av 1500-tallet, og kan ha opphav i folkelig tro på at fuglene begynte å pare seg på denne dagen.

Av Redaksjonen

Ingen fasit

Mange teorier til hvordan denne dagen oppsto har kommet i årenes løp, men den mest kjente legenden gjelder en biskop som skal ha virket under den romerske keiser Claudius II Gothicus, ca. 270 e.Kr. Den sier at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik Claudius forlangte. Før han ble henrettet, skal Valentin så ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin».

Er du klar for Valentines?

Det er ihvertfall betjeningen hos Floriss Nardo! Noe av det første vi kunne se fra parkeringsplassen ved Nardo Centeret var et flott dekorert vindu med påskriften #love. Inne i butikken møter vi et hav av blomster og en frisk, god duft som får oss til å lengte etter sommer igjen! Bak disken finner vi Diana, Maria og Nina som er i full sving, men de tar seg tid til en prat.

Med Morsdagens travle blomsterhandel bak seg rekker betjeningen ved blomsterbutikken såvidt bare å trekke pusten før Valentines er her. De kan fortelle at det er mange verdsatte mødre der ute målt ut fra de mengdene med buketter som ble solgt her til Morsdagen.

 

Diana og Nina ved Floriss på Nardo Centeret gleder seg til å lage flotte buketter som skal formidles i kjærlighetens tegn.

Mange menn i butikken

Valentines er den dagen i året med flest formiddagsleveringer da det er mange som velger å overraske kjæresten med blomster på jobben. Det er jo veldig koselig, sier Nina. I tillegg er det jo også mange kveldsleveringer. Vi har veldig mange menn innom butikken hvert år den 14. februar, forteller hun med et smil.

Om du vil overraske noen ved å sende blomster denne dagen så bør du bestille innen onsdag ettermiddag. Da leverer blomsterbudet både blomster og hjertesjokolader om du vil!

Når vi spør hvilken blomst de selger mest av til Valentines Day hersker det overhodet ingen tvil; Røde roser svares det klart og tydelig, helt uten betenkningstid. Ingen over, ingen ved siden av!

 

Vi ønsker alle våre lesere en flott alle hjerters dag og minner om påskriften på blomsterbutikkens vindu;

Vi er alle som blomster, hver enkelt er unik og fin på sin egen måte…