Runder snart 40 år som juletreselger

Annonse

EN EKTE ILDSJEL: – Det som er viktig her er den dugnadsånden som Ottar viser, sier styreleder Elin Stensen om det frivillige arbeidet Ottar Olsen har lagt ned i Nardo FK gjennom en årrekke.

Når det årlige juletresalget til Nardo FK starter på Nardo Centeret er det mange som kontakter klubben og spør «når ska’n Ottar stå å sælg?»

I alle de 39 årene klubben har solgt juletrær på Nardo Centeret har oppmann i klubben Ottar Olsen (61) tatt på seg jobben som juletreselger. I to uker hvert år har han tatt ut ferie for å kunne stå på senteret fra klokken ni om morgenen til ni om kvelden, og for Ottar hadde ikke jula blitt den samme uten denne førjulstradisjonen.

– Dette er den desidert beste dugnaden å være med på. Du står ute og du får prate med folk. Jula hadde ikke blitt den samme uten, sier han.

Ekstraservice
Med årene har han fått et trent øye for hva som er et bra juletre, og folk kommer tilbake år etter år for å handle hos Ottar.

– Når jeg tar ut et tre så vet jeg om det er et godt tre. Det går litt på rutine. Folk kommer og spør hva de skal gjøre for å få treet til å holde seg. Da sier jeg at jeg bruker å skjære av ei skive nederst på stammen og sette den i lunkent vann med sukker eller bruke sitronbrus. Da åpner porene seg og treet trekker til seg næring fra sukkervannet, forklarer Ottar, som ikke går av veien for å yte litt ekstraservice til kundene.- Jeg har brukt å frakte trærne hjem til eldre folk, og jeg kan også spisse trærne for dem. Det er en servicegreie fra min side, og kundene er fornøyde, sier han.

Foreldredugnad
Juletresalget er sammen med fotballcupen i april den største foreldredugnaden i Nardo FK, og inntjeningen på to hundre tusen kroner går til drift av klubben. Styreleder i Nardo FK Elin Stensen er svært takknemlig for innsatsen som Ottar og andre frivillige i klubben legger ned i førjulstida. – Ottar er veldig grei å spørre når jeg setter opp vaktlista og det er noen vakter som er litt utfordrende. Ottar stiller alltid opp hvis det er krise. Han er jo juletrefrontfiguren vår, og det er jo de som lurer på når Ottar kommer. Han er en god drahjelp når det gjelder å få inn kunder, sier styrelederen.

Godt samarbeid
Hun trekker frem det gode samarbeidet som klubben har med Nardo Centeret, og sier det er veldig viktig for klubben at de får stå på senteret. – Senteret trekker jo kunder i seg selv i desember, og vi hadde nok ikke fått inn så mye penger hvis vi ikke hadde stått på senteret, sier hun. Årets juletresalg på Nardo Centeret starter mandag 10. desember og varer helt frem til lillejulaften. Klubben har kjøpt inn 700 trær fra en dansk juletreprodusent, og utvalget omfatter både vanlig gran og edelgran. Prisen er 400 kroner for vanlig gran og 600 kroner for edelgran. Betaling kan gjøres kontant, med kort eller vipps.

Og for deg som vil kjøpe juletreet ditt hos Ottar, kan det være greit å vite at han bare tar vakter på ettermiddagene i år.

– Nå skal jeg heller ta litt ferie i ferien min, smiler juletreveteranen.