Estenstadmarka, en perle rett utenfor døren

Annonse

(Foto: trondheim.no)

Med flott utsikt til både fjord og fjell ligger Estenstadhytta suverent plassert for en pause på turen!

Om man vandrer hjemmefra eller velger å parkere eksempelvis på Bekken, så er Estenstadhytta et yndet turmål for mange. I 1958 ble Estenstadhytta bygd, mye av arbeidet ble gjort på dugnad. Det ble en del diskusjon i styret om det skulle bygges vei til hytta for å få fram materialene, men det ble nedstemt. For de som da var forholdsvis unge, var det utenkelig med vei inn i marka. Da var det bare en mulighet igjen: å bære materialene fra Tømmerholt til byggeplassen.

Det ble stiftet en forening i 1966: Strindamarka Vel der medlemmene betalte en fast årlig kontingent. Disse pengene skulle gå til reparasjoner, vedlikehold og eventuelle nyinnkjøp til hytta. Det ble ansatt vertskap som skulle stå for alt salg og servering fra hyttas kjøkken. Det ble etterhvert trangt om plassen slik at de måtte gå til det skritt å sette opp et tilbygg i 1974. I mellomtiden var det bygd vei og varene ble kjørt helt fram. Senere tok kommunen over all løypepreparering med sine maskiner. Den første lysløypa ble anlagt i 1965 fra Lohove. Den ble senere utvidet til Stokkanmarka.

God kapasitet

Hytta har 170 sitteplasser fordelt på 3 rom, pluss ca. 100 sitteplasser ute. På bestilling tar de imot grupper på dagtid /tidlig kveld (skoleklasser, foreninger, barnehager). Selskap kan det også arrangeres fredags kvelder. Om du er interressert er det bare å ta kontakt, kontaktinfo finnes på deres hjemmeside. Der ligger det også oppdaterte åpningstider og middagsmenyen som serveres på onsdager.

På torsdager inviteres det til Taco-buffèt mellom kl 15 og 20.

(Foto: estenstadhytta.no)