Førjulstid er korpstid

Annonse

Etter en vellykket bydelskonsert i november gjør Steindal skolekorps og Nardo skolekorps seg klare for den årlige nissespillingen på Nardo Centeret i desember.

Skolekorpsene i bydelen ligger så visst ikke i dvale på senhøsten. Søndag 11. november møttes skolekorpsene fra Nardo, Nidarvoll, Utleira og Steindal til Bydelskonsert i aulaen på Rosenborg ungdomsskole. Konserten samlet rundt 250 unge musikanter, og i salen satt foreldre, besteforeldre og søsken.

Synliggjør korps
I løpet av den litt over to timer lange konserten spilte korpsene hver sine konserter, og de eldste musikerne spilte fellesnummeret «Månemannen» av Vamp. Leder i Steindal skolekorps Jenny Skjellnes sier hensikten med konserten er å bedre samarbeidet på tvers av korpsene.

– Korpsmiljøet i byen er ikke veldig stort i forhold til en del idretter, så det er nyttig å få synliggjort for ungene og ungdommene at det er flere som holder på med det samme som dem. Mitt inntrykk er at ungene synes dette er artig, og kanskje spesielt fellesnummeret. Det var mye flott musikk med et stort spenn fra de aller yngste som har spilt i kort tid, opp til de eldste som etter hvert har lang fartstid, sier Skjellnes.

Nisseorkester
I desember er det duket for enda mer korpsmusikk på Nardo når de to skolekorpsene stiller med nisseorkester på Nardo Centeret. Først ute er Steindal skolekorps lørdag 8. desember, og lørdag 15.desember er det Nardo skolekorps som lager julestemninga på senteret.

Leder i Nardo skolekorps Karsten Selseth Landrø lover både Bjelleklang og Det lyser i stille grender på repertoaret.

– Det er mye boksmusikk ellers i jula, så vi vil slå et slag for livemusikk i jula. Det tror jeg både kundene og musikerne synes er veldig okei. Dette er også litt av vår payback til de på Nardo Centeret som bidrar til korpset vårt ellers i året, sier Landrø.