Coop Mega satser på selvbetjening

Annonse

SELVBETJENING: Kunde Elisabeth Vikaskag (i midten) brukte selvskanningskassen for første gang, og syntes det hele gikk veldig greit. Josephine Koon (t.v.), Anita Forbregd og Bård Gjølme hos Coop Mega veileder kundene som ønsker hjelp med skanningen.

Nå kan du skanne og betale dagligvarene dine selv hos Coop Mega på Nardo.

Seks nye selvskanningskasser har vært på plass i butikken siden 7. november, og skal etter hvert erstatte de tradisjonelle, betjente kassene. Kjøpmann Bård Gjølme forteller at de har beholdt tre av de tradisjonelle kassene, slik at kundene som ønsker å bruke de blir ivaretatt.

– For oss betyr dette at vi får flere kasser. Mange av kundene våre vil gjerne skanne varene sine selv, siden det går mye fortere, sier Gjølme.

SCAN OG BETAL: Varene skannes og listes opp på skjermen før man velger å gå til betaling.

Skann og betal
Å skanne og betale selv er noe av det «enkleste i verden» mener kjøpmannen. På startskjermen får kunden beskjed om å skanne varer og medlemskort dersom man har det, og ved skanning av vektvarer eller brødvarer kommer det opp bilder på skjermen slik at det blir lettere å velge rett vare.

Elisabeth Vikaskag er kunde på Coop Mega Nardo og prøver selvskanningskassene for første gang når Nardoposten er på besøk.

– Dette var jo veldig realt, og det gikk veldig fort. Jeg fikk det til selv, men synes det var greit at hun stod ved siden av meg, sier Vikaskag og nikker mot Coop-ansatt Anita Forbregd.

Mer kundekontakt
De ansatte er flyttet fra bak kassene til ut på gulvet der de fungerer som kundeverter. Her hjelper og veileder de kunder med skanningen, pakker i poser og passer på at alt går riktig for seg.

– Kundene synes det er glimrende med så bra service og at de slipper kø. For oss er det blitt en annen hverdag med mye mer kundekontakt. Før var det gjerne «pose, kvittering?», men nå prater vi mer med kundene. Noen synes også det er greit å ha noen sammen med seg når de skanner, sier Gjølme.

Valgfritt
Han tilskriver kundevertene mye av æren for at butikken hans har hatt den største andelen kunder som bruker selvskanningskasser blant alle Coop-butikker i hele landet siden de startet med ordningen. I løpet av en dag i november brukte hele 72,3 prosent av kundene i butikken selvskanningskassene. Målet i Coop-kjeden er at butikkene skal ligge over 60 prosent.

Gjølme understreker at det er valgfritt om man vil bruke de nye selvskanningskassene, og sier at skal man betale med kontanter må man fortsatt bruke betjent kasse.

– Kunder som ikke vil benytte tilbudet vil bli godt ivaretatt ved at de kan bruke de gamle kassene. De vil bestå i noen år til, sier Gjølme.