Endelig loppemarked i hallen igjen

Annonse

(Foto: Utleira skolekorps)

Til helgen blir det atter igjen loppemarked i Utleirahallen når skolekorpset endelig skal få «luftet» loppene som har blitt samlet inn i løpet av de siste drøye to årene. En over tjue års lang tradisjon skal videreføres.

Utleira skolekorps har lang tradisjon med å arrangere loppemarked, men det er først de siste tre årene at dette har blitt gjort i samarbeid med idrettslaget. Med den romslige Utleirahallen som sted for begivenheten har dette vokst seg til å bli en av Trondheims største loppemarkeder, og korpset risikerer ikke lenger at deler av utvalget blir stående ute i vær og vind.

Loppe-general i Utleira skolekorps, Jan-Ketil Gullvåg forteller at loppemarkedet er og har i mange år vært korpsets viktigste inntektskilde. Dette har jo vært et årlig arrangement i over tjue år, kun avbrutt av korona.

– Dette er korpsets viktigste inntektskilde, og er med på å sikre at vi har et aktivt korps i bydelen, sier Gullvåg.

Slik så det ut i hallen under sist loppemarked som ble arrangert i 2019. (Foto: Utleira skolekorps)

Helt andre muligheter

Det er tredje gang korpset arrangerer loppemarkedet i samarbeid med idrettslaget, første gang var i 2018.

– Loppemarkedet er et av Trondheims største loppemarked, og hallen gir oss helt andre muligheter enn hva lokalene på skolen gjorde. Nå risikerer vi ikke lengre at deler av loppemarkedet blir dekket av snø, alt er innendørs, forteller Jan-Ketil.

Nå har de samlet lopper i to og et halvt år, så her er det gode muligheter for gode funn og samtidig mulighet til å støtte opp under korpset.

På tradisjonelt vis

Med det store loppemarkedet markeres også inngangen til en aktiv korps-sesong. Gullvåg forteller at i år skal 17. mai igjen markeres på mer ordinært vis.

– Vi håper så mange som mulig kommer til hallen under loppemarkedet, i tillegg er det verdt å nevne at i år planlegger vi 17. mai på tradisjonelt vis med familiearrangement på Utleira Skole på ettermiddagen, avslutter loppe-generalen som også sitter i styret i korpset.

(Foto: Utleira skolekorps)