Tigerskolen samler klubben

Annonse

Det å trene ute på vinteren er med bygger selvtillit og man blir litt tøffere i hodet. (Foto: Utleira IL)

Det å trene sammen på tvers av alder og lag tilhørighet gir gode muligheter for å bygge på gode relasjoner mellom spillere i alle aldre. I vinterferieuka har det blitt arrangert Tigerskole med spillere både fra Utleira og naboklubbene.

Utleira håndball hatt tre dager med meget høy aktivitet for spillere i alderen 9 – 16 år. Med tidlig oppstart og klampen i bånn frem til sein ettermiddag har spillere på tvers av lag trent sammen i grupper på tredve spillere. Det å trene sammen på tvers av alder og lagtilhørighet gir gode muligheter for å bygge på gode relasjoner mellom spillere i alle aldre. Det at Utleiras naboklubber også er med styrker samholdet i nærmiljø.

Innholdet denne uka har vært variert med mye basis håndball, og fysisk trening både ute og inne. Det har blitt spilt kamper og det har blitt terper på detaljer. Der de minste har hatt mye kast, mottak, finter og småspillvarianter hadde ungdommen mer fokus på det å jobbe i pådragssituasjoner, spill på små flater, tøff fysisk trening både inne og ute samt spilt masse håndball både i småspillvarianter og med veldig utgruppert forsvar i helbanespillet.

Tabata økt med kravstore trenere som ønsket intensitet og spillere som ga alt. (Foto: Utleira IL)

 

Spillere styrte alt rundt sitt lag under kamper. (Foto: Utleira IL)

Det har vært tre Tiger-instruktører i samspill med sportslig utvikler som har satt opp øktene. De har brukt god tid på å bli kjent med deltagere. De har utviklet seg over tid til å bli gode treningsledere og ser rommet godt. Samtidig tar de på seg å bidra med det som trengs også utenfor parketten. Det artigste er å se hvor god kontakt det blir mellom Utleiras Tiger-instruktører og spillere gjennom å være tett på hverandre over flere dager.  På treningskampen til 2.div på tirsdag kom det mange unge Utleira-tigere for å se på.  Det har nok en sammenheng med at de begynner å bli godt kjent med flere av spillerne på seniornivå.

Aurora som jobber for Tigerskolen fast hver uke hadde med seg Maria og Tuva fra 2.divisjon. De hadde full kontroll på all aktivitet. De fikk stor respekt for trenerrollen. (Foto: Utleira IL)

Det som var litt ekstra gledelig i vinterferien var at det ble stinn brakke på J/G 15-16 sin treningsgruppe. Den aldersgruppa trenger like mange gode tilbud som de yngste i slike perioder.  J15/16 spillerne var tydelige på at de ville prøve seg mot G15/16 spillerne i kamp situasjoner. Det ble mixlag i alle spillsekvenser. Noe som fungerte veldig godt. Det ble høy stemning i alle kamper da gode dommere sørget for at temperaturen holdt seg stabilt høyt underveis i kampene.

Utleira har mange regionale landslagspillere i alderen 05/06 i Utleira som deltok alle tre dager. Alette, Emil, Amund og Eline var alle tre godt fornøyd med tilbudet i vinterferien. (Foto: Utleira IL)

 

Mandag kom det som vanlig masse mat som skulle fylles inn i nede ved kiosken. De yngre spillere og trenere ville veldig gjerne hjelpe til med å fylle skapene når de hadde pause fra trening. (Foto: Utleira IL)

 

Spillerne i alderen 12 -14 år hadde samme økter og innhold som J/G 15 noe som er viktig for å skape en god flyt i utvikling over tid. De hadde stor innsats og lærevilje gjennom alle økter, med topp innsats på alle. Godt å se at naboklubber som Nidelv og Freidig syns det er artig å være med på aktiviteter i regi av Utleira. (Foto: Utleira IL)

 

Det har vært en fantastisk vinterferie med høy aktivitet og fine dager i Utleirahallen. Klubben takker alle som deltok både som spillere, trenere, kioskansvarlig og ansatte i Utleirahallen som er med å skape gode og inkluderende rammer for barn og ungdom i vårt nærmiljø. (Foto: Utleira IL)