Gikk videre til landsfinalen i Klassequizen

Annonse

VINNERNE: Fagerhaug International School, Åset skole og Hoeggen skole. (Foto: NRK)

56 lag fra Trøndelag har vært i ilden. Nå er de tre beste kåret!

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn, hvor lagene får spørsmål om skolepensum og generell kunnskap. Totalt har over 600 lag fra hele landet deltatt i de innledende rundene høsten 2021 – 56 av disse i Trøndelag. Av alle lagene som har deltatt, skal de 36 beste samles til den nasjonale finalen i Oslo i april.

Fra Trøndelag sendes det tre lag til den nasjonale finalen, og fredag ble det avgjort hvem disse tre blir i fylkesfinalen.

DISSE SKOLENE KONKURRERTE I FYLKESFINALEN: Fagerhaug International School, Sørli skole, Åset skole, Hoeggen skole, Høylandet barne- og ungdomsskole og Halsen ungdomsskole.
(Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / Elisabeth Strand Mølster / NRK)

Jevn kamp

Det var de seks lagene som hadde gjort det best i de innledende rundene, som kvalifiserte seg til fylkesfinalen i Trøndelag. Her ble det en meget jevn kamp, hvor det til slutt kun var tre poeng som skilte toppen fra bunnen.

De tre lagene som stakk seirende ut av det, og dermed går videre til landsfinalen, er:

  • Hoeggen skole: Cathrine Wedvik, Lars Hilstad og Ludvig Theodor Strand-Visnes (sistnevnte var reserve for Maren Saur Holthe)
  • Åset skole: Sigve Hårstad, Lina Saltbones Sørdahl og Thea Kolstad Strøm
  • Fagerhaug International School: Lidia Berhe, Hubert Rwechungura og Ciljan Arnøy

Spesiell revansje

For Hoeggen skole, som fikk flest poeng av alle i fylkesfinalen, ble det en spesiell revansje. De andre i finalen hadde nemlig fått 12 eller 11 poeng i de innledende rundene, mens Hoeggen hadde 10 poeng – i likhet med veldig mange andre lag. De kvalifiserte seg dermed til finalen gjennom et utslagsspørsmål.

HOEGGEN SKOLE: Maren Saur Holthe, Lars Hilstad, Cathrine Wedvik og Ludvig Theodor Strand-Visnes (reserve) leverte et solid resultat i Klassequizen.
(Foto: Elisabeth Strand Mølster / NRK)

(Denne saken ble først publisert på nrk.no)