Overlegent på topp i Lahti

Annonse

(Foto: Victor Engström)

Med god margin tronet Erik Resell som førstemann på toppen av hoppbakken i Lahti under helgens Red Bull 400 motbakkeløp i det som ble tidenes mest overlegne seier. Det har gått to år siden han sist stilte til start ved samme løp i Canada hvor det endte med VM-sølv.

Som skøyteløper tilbringer Erik Resell mye tid på flat mark, men det er ingen tvil om at han også trives i høyden. Aller helst som førstemann til topps. Nettopp dette gjorde han i sist helgs Red Bull 400-løp i finske Lahti. Med cirka tretti sekunder ned til nestemann ble det en suveren seier i herreklassen.

Tidligere har han stilt til start ved samme løp både i Trondheim, Østerrike og Canada med gode resultater, og med VM-sølv ved siste start var det en revansjelysten trønder som stilte til start i Finland sammen med rundt tusen andre i samme klasse.

– Dette var ekstremt morsomt, sier hovedpersonen selv om seieren.

(Foto: Victor Engström)

 

Måtte bli hjemme

Selv om samme konkurranse ble avholdt i fjor ble det ingen deltakelse for Resell på grunn av de strenge koronarestriksjonene her hjemme i Norge. Nå er han heldigvis fullvaksinert, og har derfor litt flere muligheter.

Hva har du gjort for å forberede deg til dette løpet?

– Det er stort sett den samme treningen som jeg gjør inn mot skøytesesongen, og jeg tror absolutt at skøytetreningen er bra for akkurat dette løpet fordi det vi gjør på isen er ofte veldig intensivt, og gjerne i litt intervallpreg. Dette løpet varer jo bare i cirka tre minutter, så det er ikke lange distansen men man må holde opp trykket hele veien, forteller Erik.

Han tror at skøytetreningen har vært avgjørende for ham, for det er har deltatt mange gode løpere som deltar i blant annet Diamond League og VM som slår ham på flat mark, men oppover så sliter de.

 

F.v. Joni Palin, Erik Resell og Michael Fahrni på seierspallen ved Red Bull 400 i Lahti 28. august. (Foto: Victor Engström)

En boost

Erik legger ikke skjul på at det å vinne dette løpet i inngangen til en ny skøytesesong gir en enorm selvtillitsboost. Det viser at han har gjort mye riktig gjennom året, og at han selv har hevet sitt nivå og er i god form. Det beskriver han selv som en trygghet inn mot sesongen.

– Det er godt å vite at man er på rett vei, viktig å få litt selvtillit inn mot sesongen, sier han.

Med en målsetning om å kunne kvalifisere seg for seniorverdenscup og å få sin debut der i løpet av sesongen er det godt å få bekreftelse på at formen er god. Men først må han ta verdenscupkravet som er en gitt tid for å kunne bli tatt ut. Planen er å ha en god utviklingsarena ved å gå U23-verdenscup, for så å forsøke å ta steget opp på seniornivå når muligheten kommer.

 

Fullt trøkk

Det er en målbevisst utøver som har helt klare tanker om hvordan han skal lykkes med å nå sine mål. Hans treningshverdag er sammensatt hvor han blant annet trener knallharde økter med styrke på fullt trøkk, og i tillegg brukes det mye sykkel til restitusjonsøkter. Selv er han veldig glad i løping, så det gjør han mye på tross av at det kanskje er litt mer utradisjonelt for skøyteløpere.

Nå byttes hoppbakker ut med skøyteis, og det er en optimistisk Erik Resell som er klar for å nå nye mål!