Første seier i Europa

Annonse

Etter at første kamp mot gruppefavoritt Haladás endte med tap 5-1, ble det seier mot hjemmelaget KF Tirana i turneringens andre kamp for Utleira Futsal. Tirana er den mest meritterte albanske klubben. De har 10 seriegull og like mange deltagelser i Champions League. De tok sitt første seriegull flere år før NFF i det hele tatt hadde startet med en futsalserie.

KF Tirana har før turneringen virkelig forsterket seg, og i praksis er nesten hele det albanske landslaget hentet inn for å representere hovedstadsklubben, i tillegg til 3 landslagsspillere fra nabolandet Kosovo. Dette ga umiddelbart resultater, for det hardtsatsende Differdange ble beseiret med 4-2 i oppgjøret mot vertene i Utleiras gruppe.

Kai Bardal hadde følgende å melde før kampen mot den albanske motstanderen;

– Tirana er den mest meritterte albanske klubben. De har 10 seriegull og like mange deltagelser i Champions League. De tok sitt første seriegull flere år før NFF i det hele tatt hadde startet med en futsalserie. Tirana har aldri gått videre i Champions League før og må nok overgå seg selv om de skal gå videre i en usedvanlig sterk gruppe. De har forsterket laget med mange landslagsspillere fra Albania og tre landslagsspillere fra Kosovo, og triumfen mot Differdange viser at de mener alvor i år. 

 

En meget sterk seier

I søndagens match mot Tirana var det Erlend Vie som sendte laget fra Trondheim i føringen med sin 0-1 scoring etter fem og et halvt minutt, noe som sto seg til pause. I den andre omgangen økte Utleira til 0-2 etter mål av Moen etter nærmere 26 minutter, men like etter reduserte Qerimi for hjemmelaget. Økland økte ledelsen til 1-3 etter 28:20, men Qerimi reduserte igjen etter 32 minutter var spilt.

I det 36. spilleminutt får Tirana et rødt kort, og det tar ikke lang tid før Oskar Andreassen øker ledelsen til 2-4 i overtallsspillet. Dette blir også sluttresultatet.

Dermed vinner Utleira Futsal sin aller første seier i Europa.