Lekent, inkluderende og vakkert

Annonse

Even Jenssen spilte ved biblioteket på Risvollan lørdag formiddag.

Det er noe eget ved å gå på konsert med Even Jenssen og hans univers av tekster og melodier. Det er nært og inkluderende, og samtidig så lekent og vakkert. Og tekstene er ofte like treffende både for nye og eldre generasjoner. Lørdagens konsert ved biblioteket på Risvollan var avsparket på en turnè som arrangeres i samarbeid med Kulturenheten i Trondheim Kommune.

Fra mandarinsaft til solo

For mange er Even Moen Jenssen kjent som en av de to skikkelsene bak bandet Mandarinsaft som ble dannet i 2010. De ga ut hele fem album med musikk for barn (og voksne) i alle aldre i perioden frem til 2018. Bandet mottok støtte fra Kulturrådet for sin virksomhet og har siden 2011 spilt over 850 konserter. De ble også nominert til Spellemannspris i kategorien Barnemusikk i 2018 for sitt femte album «På vei te en venn». Bandet eksisterer fortsatt i beste velgående.

I juni 2019 ga Jenssen ut sitt første soloalbum, barneplaten «Over byen». For albumet ble han nominert til Spellemannprisen 2019 i klassen barnemusikk.

Uhøytidlig lekenhet

Det var godt oppmøte ved biblioteket på Risvollan denne lørdags formiddagen i forbindelse med konserten som startet klokken halv elleve. Med et band bestående av Even Jenssen som trakterte både akustisk gitar, bass og ikke minst et slagverk bestående av en koffert som basstromme, et lite oljefat som skarptromme og to pedaler for å holde takten med dette, så trakterte Hallvar Haugdal tangenter og Anders Brønstad el-gitaren. En trio som fremsto trygg og leken, med et godt arrangert låtmateriale av høy klasse.

 

Et lydhørt publikum uttrykte både begeistring og de lot seg røre under konserten ved biblioteket.

Stort behov for kulturelle opplevelser

I likhet med mange andre utøvende artister har det siste året vært annerledes også for Even Jenssen. Vi spurte hvordan det var å komme igang med konsertvirksomhet igjen.

– Det føltes fantastisk, godt å spille for et publikum igjen. Jeg tror barn har et stort behov for kulturelle opplevelser etter dette året, forteller Jenssen.

Videre forteller han at det er Kulturenheten i kommunen som booker disse turneene. Han synes det er fint at de satser på lokal barnekultur, da det er så mye bra som rører på seg i denne byen.

– Resten av turneen skal foregå på bibliotekene på Byåsen, Heimdal, Saupstad, Moholt, Ranheim og sentrumsbiblioteket. I tillegg skal vi besøke barneavdelingen på sykehuset og en åpen barnehage.

Ny plateinnspilling

Jenssen som opprinnelig kommer fra Overhalla er bosatt i Trondheim. 34-åringen med sine fem utgivelser sammen Bendik Ulla og Mandarinsaft, og sin egen solodebut fra 2020 ingen planer om å legge seg på latsida med det første.

– Fremtidsutsiktene er ganske gode, spesielt med tanke på nytt materiale. Har fått støtte fra kulturrådet til å lage og spille inn ny barneplate, så nå kan jeg glede meg både til bibliotekskonserter i Trondheim i mai og juni og plateinnspilling i høst, avslutter Even.

 

Hallvar Haugdal på tangenter, Even Jenssen på vokal, gitar, bass, rytmer og Anders Brønstad på gitar.