Et par divisjoner bedre

I oppgjøret som papiret het RBK 2 mot Nardo Fotballklubb var det onsdag i realiteten en kamp hvor hjemmelagets førstelagstropp viste muskler i møte med naboklubben. Det hele endte 5-1 i en kamp der mye tidvis foregikk på en banehalvdel. Både Emil Konradsen Ceide og Rasmus Wiedesheim-Paul scoret sine første Lerkendalmål for Rosenborg.

Nivåforskjell

Nardo Fotballklubb stilte uten blant andre Jarl Magnus Ernstsen Knutsen og Henrik Bakke som for øyeblikket trener med Ranheim, og møtte overmakten i Rosenborgs A-lag som hadde «overtatt» denne siste kampen i Vintercupen som var satt opp mellom de trønderske PostNord-lagene Nardo, Rosenborg 2 og Levanger. Kampen var flyttet fra SalMar-banen og inn i selveste fotballens storstue i Trøndelag med det vi tør påstå at må være Nord-Europas flotteste gressmatte.

Allerede etter ti minutter var spilt ledet hjemmelaget 2-0 etter scoringer av Per Ciljan Skjelbred og Rasmus Wiedesheim-Paul.

Kunne vært verre

I et oppgjør hvor hjemmelaget dominerte det meste av kampen så kunne sifrene sett anerledes ut, men Nardo klarte etterhvert å organisere seg bedre og å demme opp for ytterligere scoringer. Hovedtrener Stig Kammen oppsummerer årets siste kamp slik;

– Da var kampsesongen over også for vår del. Vi får en kjempe referanse på nivå, tempo, duellkraft og kvalitet. 2-0 i sekken etter 10 minutter, og ting kunne vært mye verre enn hva det ble. Vi får etterhvert demmet opp for eget mellomrom, og klarer å holde RBK i større grad på utsiden av oss. Deres tre siste mål kommer på dødball og en personlig feil. Vi får selv et trøstemål etter et godt angrep, som gjør at følelsen etter matchen blir helt grei. Vi skulle svært gjerne vært litt nærmere både i spill, sjanser og målprotokollen, men vi møter et bedre lag og det skal vi erkjenne.

Stig Kammen etter oppgjøret mellom Rosenborg og Nardo.

Prioritere annerledes

Inntil videre var dette Stig Kammens siste kamp som hovedtrener for Nardo FKs A-lag for herrer. Han har gitt spillerne og ledelsen i klubben beskjed om at han behøver en pause fra fotballen for å kunne prioritere annerledes i den fasen han er av livet nå. Dette sier han selv at han er veldig komfortabel med.

Hvordan har dette året med Nardo vært for deg, Stig?

– Det har vært lærerikt, og det har vært morsomt først og fremst. Det har vært ei sulten spillergruppe som har vært villige til å ta til seg læring. Så må jeg si at det har vært ting vi har gjort som har vært veldig bra, og ting vi har gjort som kunne vært mye bedre.
Klubben kom fra en tøff og vanskelig høst i 2019 med dårlig økonomi, en overgang fra en trener som har vært her i ti-elleve år som ga seg, og mange spillere ut og mange nye inn. Vi har levert sånn som vi har kunnet levere, har berget sportslig i avdelingen som var viktig. Og til slutt så tror jeg det er mange fotballspillere som har blitt bedre av å være i Nardo i 2020.

Fikk endelig sin første scoring

Rosenborgs mål denne kvelden ble scoret av Per Ciljan Skjelbred, Tore Reginiussen, to mål av Rasmus Wiedesheim-Paul og til slutt fikk Emil Konradsen Ceide sin første nettkjenning på Lerkendal. Dermed var det to målscorere som åpnet sine målkontoer på hjemmebanen denne kvelden.

Her har Emil Konradsen Ceide tatt seg forbi før sin første scoring på Lerkendal.

Her setter Ceide sin aller første scoring på hjemmebane.