En streik som påvirker mange

Annonse

Ved Sorgenfri var inn- og utkjøringene sperret og et stort antall streikevakter på plass lørdag kveld.

Bussene i Trondheim har stått stille siden lørdag morgen og et stort antall bussjåfører i hele fylket er tatt ut i streik. Kravene som nå fremmes har de jobbet med i godt over ti år, og nå forventer yrkesgruppen at de skal bli hørt. Fra mandag vil enormt mange reisende bli berørt av denne situasjonen.

Streikevakt på Sorgenfri

Lørdag kveld møtte vi Bjørnar Voigt som sto streikevakt på Sorgenfri. Han kunne fortelle at det så langt har gått greit og at det er god stemning.

– Vi står sammen i dette her, vi er flere forbund som står her, og her er det enighet oss imellom.

Ifølge Voigt ble de kravene som nå fremmes underskrevet i 2007, altså 13 år siden og at det nå er på tide at det skjer noe. Han fortalte videre at de bruker ofte av sin egen tid til å gjennomføre sikkerhetsrutiner og om de skulle komme inn ti minutter for sent er ikke det noe de får betalt for.

– Vi må stå på våre krav og har ingen forventning om at denne streiken vil gå over i løpet av noen få dager, så får vi se om det vil bli konflikter mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Det blir også spennende å se hva både regjering og NHO bestemmer seg for, vi er jo inne i en spesiell tid med tanke på koronasituasjonen. For oss er det viktig å stå på kravene, markere oss og vise at vi er en viktig del av samfunnet.

 

Ved Sorgenfri var det lørdag full bussparkering og biler var satt til hinder for at busser kunne forlate anlegget.

 

Viktig brikke i hverdagen for mange

– Det er selvfølgelig synd at denne streiken påvirker så mange både med tanke på jobb, levering av barn, skole og lignende, men vi må tenke på oss selv og våre krav. Denne situasjonen synliggjør hvor viktig jobben vi gjør er i hverdagen for mange, uttalte Voigt.

 

Lørdag kveld var det kun tomme bussholdeplasser å finne rundt om i Trondheim, og slik kan det bli en stund fremover.

 

Foreløpig ingen kontakt

NTB kunne lørdag morgen melde at det ifølge både Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet foreløpig ikke er noen kontakt mellom partene, og at det heller ikke har vært det i løpet av uka. Så da gjenstår det å se hvor lang denne streiken måtte trekkes ut før det blir en enighet mellom partene i konflikten. Enn så lenge så er bussene parkert!