Fin førjulsstemning i vinterlige omgivelser

Annonse

(Foto: Gunnar Osvoll)

En fast tradisjon for mange er å samles for tenning av lys på julegrana første søndag i advent. I år var intet unntak med flotte arrangementer rundt om i bydelen. Med gløgg og pepperkaker, sang og musikk, ja til og med fyrverkeri ble denne dagen markert til glede for mange.

Adventstid og tradisjon

I denne flotte adventstiden er det mange ulike tradisjoner som dyrkes, og tenning av lys på julegran er en tradisjon mange gleder seg over og setter pris på. Rundt omkring i bydelen ble første søndag i advent markert med ulike innslag som nisseorkester, marshmellowgrilling, gløgg og pepperkaker.

 

Grete, Rune, Ken, Leo og Ina satte stor pris på julegløgg og pepperkaker. (Foto: Gunnar Osvoll)

Stort borettslag, mange arrangementer

Ved Risvollan Borettslag holder de julegrantenning på de forskjellige feltene med ulikt innhold. Her organiseres mye, og lederen i Naboutvalget ved A-feltet i Adolf Øiens veg Gunnar Osvoll sier at dette er noe mange gleder seg til. De hadde invitert nisseorkester fra Steindal Skolekorps til å bidra ved denne markeringen.

 

Nisseorkesteret ved Steindal Skolekorps spilte under tenningen av julelysene i Adolf Øiens veg. (Foto: Gunnar Osvoll)

 

 

Gang rundt juletreet ved A-feltet i Adolf Øiens veg i forbindelse med tenning av lysene på julegrana. (Foto: Gunnar Osvoll)

 

Julelys til tusen

I Sollia Borettslag samles mange den første søndagen i advent hvor Raymond Karlstrøm har fått mye oppmerksomhet med sin enorme lysdekorasjon. Hit kommer folk fra hele byen for å beskue den spektakulære utsmykningen av blokka og tilhørende uteboder med mer. I år fikk de som møtte opp her også oppleve oppskyting av fyrverkeri!

 

Spektakulær utsmykning i Sollia. (Foto: Gunnar Osvoll)

 

Velforening i medvind

I Solborg Borettslag har det nyetablerte Solborg Vel pyntet langs hele Johan Cappelens vei med lyslenker i trærne. Første søndag i advent inviterte også de til tenning av lys på opptil flere julegraner rundt i borettslaget. Med servering av gløgg og pepperkaker var det rundt hundre fremmøtte for anledningen. Velforeningen har etablert en nabokafè i den forhenværende vaktmestergarasjen hvor de har åpent hver onsdag med bruktmarked og salg av blant annet kaffe og vafler. Her har det etablert seg et flott miljø og møtested hvor både beboere og folk kommer for å slå av en prat og ta en kaffe eller handle på bruktmarkedet.

Initiativtaker til velforeningen Odd Arne Tørstad er godt fornøyd med arrangementet og hva de så langt har oppnådd etter å ha vært i drift i så kort periode. De har allerede rukket å vinne TOBBs Bomiljøpris for 2019, en kåring hvor nevnte Tørstad også var nominert som Årets Ildsjel.

På høyden over garasjetaket lyste det flott opp i grana. (Foto: Solborg Vel)

 

Stemningsfylt i Solborg hvor velforeningen har gjort en enorm innsats for å skape et hyggelig møtested. (Foto: Solborg Vel)

 

 

Les også; I helga skapes det julestemning i bydelen