En årlig korpstradisjon på Nardo

Annonse

Rekrutt- og juniorkorpsdirigent Trond Erik Krogstad har over 20 års fartstid i korpset.

Av Redaksjonen

Det var god stemning da Nardo Skolekorps søndag gjennomførte årets debutkonsert i en fullsatt gymsal på Nardo Skole. Korpset fyller 65 år i år, og årets høydepunkt rent musikalsk blir Jubileumskonserten i Olavshallens Lille Sal lørdag 25. oktober.

Rekordmange rekrutter

Debutkonserten er en årlig tradisjon, hvor nye medlemmer spiller sin første korpskonsert, og i år er de rekordmange i antall.
– Når nye medlemmer starter i korpset, starter de samtidig med opplæring i Kulturskolen. Før denne konserten har vi bare 3 korpsøvelse sammen. Men det er utrolig hvor fort musikantene lærer, forteller rekrutteringsansvarlig i styret Ragnhild Egtvedt.

Over 20 års fartstid

Men det var ikke bare de nye medlemmene som fikk vise seg fram på konserten, for Juniorkorpset var første gruppe ut. De 17 Juniorene har alle spilt i rett over et år, og blir dirigert av Trond Erik Krogstad – med over 20 års fartstid i korpset.

Applaus og jubel

Så var det duket for debut for Rekruttkorpset og Aspirantkorpset med sine dirigenter.
Disse korpsene spiller uten noter, og musikken er skrevet spesielt for korpset – av dirigentene, Trond Erik og Ragnhild. Det kan rapporteres om velfortjent langvarig applaus og jubel etter framføringa, før Hovedkorpset avsluttet konserten.

Jubileumskonsert

Nardo Skolekorps fyller 65 år i år, og årets høydepunkt, rent musikalsk, blir Jubileumskonserten i Olavskvartalets Lille Sal lørdag 25. oktober kl 15.00
– Det blir en gratis konsert som er åpen for alle. Det blir gjenhør av de 78 musikantene som spilte på debutkonserten, og i tillegg får i besøk av Veterankorpset vårt som består av tidligere medlemmer, dirigenter og foreldre. Vi håper på full sal og stormende jubel, og vi lover fem korpsgrupper i toppform.