5 Nidelv-løftere klare for NM i vektløfting i helga

Annonse

Klart for NM i Stavernhallen denne helgen (Foto: Vektløfting)

Nildelv Vektløfting stiller med 5 utøvere i årets NM som går av stabelen i Stavernhallen i helga.

Av Redaksjonen

Lange tradisjoner

Nidelv Vektløfting ble stiftet på slutten av april i 1962 og siden den gang har klubben stilt med et utall deltagere i Norgesmesterskapet. Mang en norsk rekord er satt, og mang en tittel er hentet hjem til Tempe. Av navn å nevne med norske rekorder kan vi plukke frem blandt andre Torstein Gjervan med sin rekord i rykk fra 1993, Roy Morten Dahl med rekorder i støt både i 1994 og 1995. Om man titter enda lengre tilbake i tid finner man navn som Bjørn Feøy og Arne Grostad blandt rekordholderne, og ikke minst Geir Erik Arnøy som har hele 8 stående rekorder i eldre vektklasser og syv NM-titler i vektløfting.

NM i Stavernhallen

Årets Norgesmesterskap finner sted i Stavernhallen med Larvik Atletklubb som ble stiftet i 1938 som teknisk arrangør sammen med NVF. Lørdag og søndag fra kl 10 avholdes stevnet som livestreames på denne nettsiden: https://livestream.com/NVF

Nidelv Vektløfting deltar med 5 utøvere i årets NM hvorav 4 løfter lørdag og siste deltager for klubben løfter i siste pulje på søndag. 27 år gamle Hanna Sletvold er eneste kvinnelige utøver fra Nidelv som deltar i år. Hun kom til Nidelv fra Christiania Atletklubb for et år siden. Øvrige utøvere fra Nidelv i årets mesterskap er Geir Amund Svan Hasle, Håvard Grostad, Anders Albert og den svært lovende Øystein Aleksander Skauge på kun 17 år som er klubbens yngste deltager for året.