Tilbakeblikk: Desember på Nardo

Annonse

 

I hele desember var det god julestemning ved Nardo Centeret til stor glede for de besøkende.

Med den flotte julebelysningen og lukten av nystekte smultringer var det liten tvil om hvilken høytid som sto foran oss.

 

Julemarked

I glassbygget på senteret var det i hele desember ulike utstillere på plass med flotte julegavetips. Dette var med å skape en atmosfære utenom den daglige. Nardo og Bratsberg Historielag var som trofaste de er på plass med salg av sine årbøker og andre innslag var håndtverk som strikketøy i tillegg til andre fristende julegaver.

Bytegner og kunstner Leif Otto Furseth beriket senteret med sin tilstedeværelse med salg av sine fantastiske håndmalte julekuler, sine tradisjonsrike kalendere og bilder i ulike størrelser.

Nytt av året var en helt egen ”Bilde tå`n Ivers”-kolleksjon. Denne er også tilgjengelig på RBK-shop.

 

 

Nisseorkester, gløgg og pepperkaker

I adventstiden er det mange ulike tradisjoner hver enkelt holder ved like, og en av Nardo Centerets tradisjoner er å invitere Nisseorkester fra bydelens musikk-korps til å holde konsert ved senteret.

Lørdag 8. desember kom et velspilt Nisseorkester fra Steindal Skolekorps på besøk og delte vakker julemusikk med alle som hadde tatt turen. For å få julestemningen komplett ble det servert gratis gløgg og pepperkaker til alle som ville ha!

Påfølgende lørdag var det de supre barna og ungdommene fra Nardo Skolekorps sitt Nisseorkester sin tur til å sette julestemningen til glede for de fremmøtte. Her ble det ikke bare hornmusikk, for de hadde også sang på reportuaret sitt. Lukta av gløgg og pepperkaker spredte seg godt i glassbygget idet det var kun 9 dager igjen til julaften.

 

Pepperkakebyen ved Nardo Centeret

På initiativ fra Nardo og Omegn Frivilligsentral ble det bestemt å sette opp en Pepperkakeby i senterets fellesarealer. Her ble blant andre ungdommene ved Ristunet i tillegg til aktørene ved NC invitert til å sette sammen sine bidrag til byen.

Totalt kom det inn mellom 15 og 20 bidrag som har utgjort en by som har vært til glede for mange og som har fanget mye oppmerksomhet fra de besøkende gjennom desember.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juletresalg og fyrverkeri

I uke 50 satte Nardo Fotballklubb i gang sitt årlige juletresalg med dedikerte foreldre som stiller på dugnad for å skape inntekter til klubben. Til mange trofaste juletrekjøperes skuffelse ble Ottar Olsen dessverre syk store deler av desember og var derfor ikke tilstede i år.

I romjula var Fyrverkeri-vogna på plass med sitt utvalg for de mange som valgte å gå inn i et nytt år med et smell!

 

Alt i alt, en god desember på Nardo.